warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Театрально-філармонічний центр

Коледж хореографічного мистецтва «Київська муніципальна академія танцю імені Сержа Лифаря» має всі необхідні умови для підготовки висококваліфікованих фахівців, які потім успішно реалізовують набуті знання в опернобалетних і музичних театрах, танцювальних колективах й хореографічних навчальних закладах Києва, України та за кордоном. Ми працюємо у власному, спеціально побудованому приміщенні, де знаходяться всі підрозділи, що забезпечують навчально-виховний процес. 

Нашою гордістю є власний навчальний театрально-філармонічний центр «Натхнення» з просторим залом для глядачів на 250 місць, професійним балетним покриттям сцени, сучасним світловим, звуковим та проекційним обладнанням, екраном, гримувальними кімнатами, гардеробом. Тут відбуваються всі найважливіші події творчого життя і освітнього процесу КМАТ імені Сержа Лифаря.

Зокрема, КМАТ імені Сержа Лифаря в процесі навчання постійно створюються окремі номери, хореографічні мініатюри, концертні програми та цілі балетні вистави. Першим сценічним майданчіком для їх показу є сцена театрально-філармонічного центру «Натхнення». На ній відбуваються репетиції, перегляди сценічної практики, семестрові та державні іспити, поточні й звітні концерти, виступи, присвячені урочистим та пам’ятним датам.

Два рази на місяць у навчальному театрально-філармонічному центрі «Натхнення» відбувається просвітній лекторій «Світ танцю». Там демонструються наші вистави або тематичні концерти, що супроводжуються розповіддю про різні напрямки хореографії, її історію, видатних балетмейстерів та танцівників. Багаторічна співпраця з Деснянською районною у м. Києві державною адміністрацією дозволила відвідати лекторії тисячам учнів, які побачили балети «Коппелія», «Український диптих», «Зимова казка», «Сезони життя», тематичні концерти, присвячені П.І. Чайковському, М.І. Петіпа, П.П. Вірському. Лекторії «Світ танцю» за останні роки стали невід’ємною частиною культурно-естетичного виховання дітей та молоді Деснянського району. А для наших вихованців вони є чудовою можливістю продемонструвати власні творчі досягнення та отримати сценічний досвід.

У навчальному театрально-філармонічному центрі «Натхнення» також відбуваються шефські концерти для мешканців та ветеранів Деснянського району міста Києва, вечори на честь видатних діячів хореографічного мистецтва, різноманітні спільні акції з іншими хореографічними колективами, провідними митцями та мистецькими організаціями, а саме: творчі зустрічі, концерти, фестивалі, конкурси. Цікаво і змістовно проходять на нашій сцені майстер-класи відомих українських та закордонних артистів і провідних педагогів-хореографів, методичні семінари, курси підвищення кваліфікації та науково-практичні конференції для викладачів, а також дні відкритих дверей для молоді Києва, України і зарубіжних країн.

 

Курілов Дмитро В’ячеславович

Режисер-постановник

Народився 15 березня 1987 р. у м. Суми.

У 2007 р. закінчив із відзнакою  Сумське вище училище мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського (спеціальність – режисер видовищно-театралізованих заходів ).

У 2012 р. закінчив режисерсько-акторський курс Київського національного університету  культури і мистецтв  за спеціальністю режисер драматичного театру ( майстерня заслуженого діяча мистецтв України В.М. Судьїна).

У 2014-2017 рр. навчався в аспірантурі Київського національного університету кіно, театру і телебачення ім. І. Карпенко-Карого ( тема дисертації «Творчо-організаційний феномен політичного театру та особливості його втілення на українській сцені»).

З 2012 р. викладач теоретичних дисциплін Київської муніципальної академії танцю ім. С. Лифаря, з 2015 р. режисер-постановник у театрально-філармонічному центрі «Натхнення».

З 2017 р. співпраця з Театральною майстернею М. Рушковського у якості режисера.

 

loading
×